5 trikova pri pakiranju toaletnih potrepština za odlazak na putovanje

Bez obzira na to hoćete li putovati kopnom ili zrakom, vrijeme je da vam otkrijemo par zgodnih trikova za pakiranje toaletnih potrepština.

Zehtjevan je zadatak pobrinuti se da ste ponijeli sve osnovne potrepštine ( i da vam stanu), a kamoli zaštititi vaše stvari u slučaju turbulencije.

Dakle, ako vam je naporno pokušavati nagurati sve proizvode koji su dio vaše rutine u jednu torbu, donosimo nekoliko obaveznih trikova…

 

  1. Prelijte proizvode + riješite se nepotrebne ambalaže

Najbolji i najlogičniji trik za pakiranje je: prelijevanje proizvoda pune veličine u mini bočice. Najčešće možete pronaći ove, pogodne za let, bočice od 100 ml za desetak kuna u najbližoj drogeriji. No nemojte se zaustaviti na tekućim proizvodima – riješite se i druge suvišne ambalaže.

 

  1. Ponesite proizvode mini veličine

Ako se neki proizvodi jednostavno ne mogu dekantirati i prebaciti u manja pakiranja, uvijek možete potražiti mini verzije tih proizvoda. Mini su proizvodi ne samo preslatki, nego će vam i nakon putovanja dobro doći jer stanu u male torbice. Ovo je pogotovo praktično kad se radi o parfemima jer možete sa sobom ponijeti njih nekoliko i otkriti nove mirise koji će vas zauvijek podsjećati na vašu destinaciju.

 

  1. Odlučite se za višenamjenske proizvode

Ako imate problema s reduciranjem proizvoda u vašoj make-up torbici, pokušajte izostaviti proizvode koji imaju samo jednu namjenu te se radije odlučite za višenamjenske proizvode. Stavri kao što su tonirane kreme za sunčanje, sočni balzami za usne i kremasti proizvodi u sticku (koje možete koristiti kao rumenilo, ruž za usne i sjenilo za oči) uštedjet će vam puno prostora. Još je jedan plus to što onda kod kuće možete ostaviti lomljive proizvode i palete.

 

  1. Zaštitite svoje britvice

Ako ste ikada bacili nezaštičenu britvicu u torbu znate kako se lagano glava može odlomiti. Da i ne spominjemo trenje kojima su oštrice izložene pa brzo otupe. Držite ih u spremniku i glavu britvice zaštitite poklopcem kako bi joj produljili vijek trajanja.

 

  1. Zaštitite svoj ljubičasti šampon od curenja

Nakon što ste jednom iskusili eksploziju ljubičastog šampona, htjet ćete pod svaku cijenu spriječiti da se to ponovi. Kako biste svoju torbu i druge proizvode zaštitili od mrlja, omotajte papirnati ručnik oko poklopca šampona i učvrstite ga gumicom za kosu pa čak i ako šampon procuri, papirnati će ručnik odmah to upiti.

 

  1. Pouzdajte se u kutijicu za četkicu za zube

Ako ste pomalo gadljivi, sigurni smo da se naježite pri pomisli na četkicu za zube koja se nepokrivena kotrlja po torbi. Na kraju krajeva, stavljate ju u svoja usta. Pa, budući da niste životinja, svakako ju odložite u pouzdanu kutijicu kako biste ju zaštitili od nesanitarnog kontakta s ostatkom proizvoda u torbi.

 

  1. Pronađite si šampon za suho pranje bez aerosola

Nema sumnje da je šampon za suho pranje neophodan pri odlasku na putovanje, ali ako letite, aerosoli su pravilom zabranjeni. Srećom, naišli smo na iznimku za to pravilo jer postoje neke prilično dobre alternative u prahu.