Njega kože u jesen: 5 stvari koje morate promijeniti

Kada jesen zakuca na vrata, njega kože može postati izazovna. Vaša je jutarnja rutina ista kao i prije nekoliko mjeseci – operete pa hidratizirate. Ali nešto je drugačije, jer unutar sat-dva vaša se koža zategnula i imate osjećaj da ne stanete u svoju kožu.
Pitate se jeste li nešto zaboravili. Jeste li hidratizirali? Iskreno, vjerojatno ste savršeno radili svoju ljetnu rutinu. Ali morate imati na umu da je vaša koža prepreka između unutarnjeg i vanjskog vas svijeta ali više nije ljetno vrijeme, i to je jako bitno za vašu kožu.
Vrijeme se mijenja i to znači da se mora promijeniti i rutina njege kože.

Zašto se koža mijenja kada dođe jesen?
Zašto je važno promijeniti rutinu njege kože kada stigne promjena sezone?
Koža je uvijek izložena okolišu, što znači da je mnogo osjetljivija na promjene u tom okruženju od ostalih organa u tijelu.

KLIMA I VAŠA KOŽA
Voda u zraku utječe na ravnotežu vode (hidratacije) u vašoj koži. Vlažna klima može omekšati kožu i olakšati joj održavanje punoće, ali suha klima može dehidrirati kožu, čineći vjerojatnije pojavu malih linija i bora.
Što se tiče utjecaja klime na kožu, postoje prednosti i nedostaci svake sezone. Ljeti se kožom može lakše upravljati jer je zrak vlažniji nego zimi (koliko god čudno vam to djelovalo).
Ljetni način života može također pomoći koži “disati”, jer je vjerojatnije da ćemo jesti svježe voće i povrće, vježbati i ostati aktivni, što povećava cirkulaciju i pomaže koži da ostane zdrava.

NJEGA KOŽE U JESEN
Ljetni mjeseci, međutim, nisu tako sjajni na druge načine. Skloni smo prekomjernom izlaganju suncu, što može ubrzati pojavu starenja, a ako provodimo vrijeme u bazenu, izloženost kloru ili soli može uzrokovati sušenje i privremenu iritaciju. Klima uređaj isušuje kožu, a višak topline znači više znojenja, što može dovesti do začepljenja pora.
Jesen donosi hladnije, burnije vrijeme. Vjetrovi pušu snažnije, a temperatura može varirati od dana do dana s vrućim, vlažnim danima i hladnim, suhim noćima. Ovakvim vremenskim promjenama naša se koža mora prilagoditi, pa se naša rutina njege kože mora mijenjati zajedno s njom.

5 savjeta s kojima će vaša njega kože u jesen biti savršena

Da biste pomogli u održavanju svog najboljeg izgleda tijekom jeseni ove godine, iskušajte ovih sedam savjeta. Obavezno obratite pozornost na svoju kožu i na znakove koje vam daje. Osjećate li da je suha već u podne ili vam preostaje višak ulja u toplim danima? Izgleda li koža vlažna i umorna?
Ovisno o tome što vam govori koža, možda ćete htjeti povećavati ili smanjivati koliko često svaki tjedan radite ove korake. Ako otkrijete da ste osoba na koju utječu promjene vremena, promatranje prognoze i planiranje rutine oko vlažnosti i / ili oblaka može pružiti najbolje rezultate.

1. promijenite svoj cleanser

To je vjerojatno najvažnija stvar koju možete učiniti za svoju kožu. Znoj i aktivnosti u ljetno doba često zahtijevaju pojačano čišćenje, dok zima i zimska hibernacija zahtijevaju pažljiviji pristup.
Ako utvrdite da vam se sredstvo za čišćenje koje koristite ljeti čini previše oštro, potražite nešto zbog čega će vaša koža biti vlažnija.
Nakon čišćenja pratite kako se osjeća vaša koža. Je li ugodno i glatko ili se osjećate “tijesno”? Ako je ovo drugo, potražite drugi proizvod, jer to znači da je vaša koža i dalje suha nakon čišćenja. Vjerujte nam, želite izbjeći da se taj suh osjećaj zadrži cijelu jesen i zimu.

2. promijenite svoj toner

Ista logika kao i promjena cleansera – želite nešto s malo više uravnotežene snage.
Bez obzira koji toner odaberete, izbjegavajte one na bazi alkohola jer alkohol isušuje kožu. Koristite nešto što smiruje i umiruje kožu nakon čišćenja. Opet, slušajte što vam vaša koža govori. Kako se osjećate nakon nanošenja?

3. promijenite hidratantnu kremu

Vjerojatno ste već čuli da je najbolje koristiti ulje ljeti, a kremu zimi. Kako se ljeti više znojimo, najbolje je ako hidratantna krema koju koristimo ima lakšu bazu, tako da ne začepljuje pore. U jesen prelazimo u hladnije vjetrovite dane i provodimo više vremena u prostorima koji su grijani – što isušuje našu kožu.

ZAŠTO JE TAKO VAŽNO HIDRATIZIRATI
Koža također prirodno proizvodi manje ulja u jesenjim i zimskim mjesecima, tako da je vrijeme da pojačate hidrataciju. Ako imate masnu kožu, tijekom dana vam možda i odgovara ostati s ljetnom hidratantnom kremom, no noću se svakako prebacite na dublje prodoran hidratizator koji će vam pomoći da koža ne razvije suhe mrlje.
Ne zaboravite područje oko očiju. Ova osjetljiva koža također zahtijeva više hidratacije.

4. piling

Čak i najozbiljniji ljubitelj sunca može ući u jesenje vrijeme s sjećanjima na ljetno sunce i igranje bazena koje se pojavljuju na njihovoj koži. Njega kože u jesen uvijek traži piling, jer je to najbolji način da minimizirate pojavu tamnih mrlja i izravnate ton kože, ali sada je stvarno sjajno vrijeme da obratite pažnju na vašu rutinu pilinga.
Budući da ulazimo u doba godine u kojem koža stvara manje ulja i mogu je iritirati faktori okoliša – vjetar, kiša, promjenjiva temperatura – posebno obratite pozornost na vašu kožu i na to kada joj je potreban dobar piling.

5. hidratantne maske

Prijelaz s ljeta na jesen na zimu donosi suh zrak, koji vrlo agresivno isušuje vašu kožu. To znači da čak i ako promijenite hidratantnu kremu, to možda neće biti dovoljno, pogotovo kada pušu vjetrovi i uključi se grijanje u prostoru.
Možda vam nije trebala hidratantna maska u ljetno doba, ali sada je vrijeme da je ponovo počnete koristiti. Svakako preporučamo bilo koju od FARMSKIN maski koje su idealne za ovo doba godine.

Da ponovimo, za jesenjsku njegu kože bitno je da:

  • Obratite pozornost na to kako vaša koža reagira na promjenu vremena
  • Obratite pozornost na to kako vaša koža izgleda tijekom dana
  • Prilagodite rutinu njege kože u skladu s onim što vam treba

Imajte na umu da će vašoj koži kad god dodate proizvod ili promijenite rutinu, trebati vremena da se prilagodi. Upotrijebite svoju novu rutinu najmanje nekoliko tjedana prije nego što utvrdite odgovara li vam ili ne.
Zamijenite proizvode postupno. Započnite s promjenom sredstva za čišćenje i dajte mu tjedan ili nešto kasnije, a zatim promijenite toner i promatrajte kako vaša koža reagira na svaku promjenu. Dajte mu vremena koje je potrebno da se poravna prije nego što napravite sljedeću promjenu.

Koristeći ove savjete iduće godine ljeto ćete dočekati sa savršenom kožom koja će blistati od zdravlja i ljepote, a njegu kože u jesen dočekat ćete spremniji.