Centella Asiatica: zašto se svi mažu CICA kremama?

Što je Centella Asiatica?

Cica je skraćeni naziv od Centella Asiatica, ljekovite biljke koja ima dugu prošlost korištenja kod raznih kožnih oboljenja. Dolazi još pod imenom tigrova trava, jer se koristila za liječenje ozlijeđenih tigrova.

Aktivni sastojci ekstrahirani iz biljke idealni su za suhu i osjetljivu kožu. Imaju antioksidativna i protuupalna svojstva, a mogu pomoći u boljem funkcioniranju kože, kao i u obnavljanju njezine oštećene barijere.

Zašto je cica popularna?

Centella Asiatica, poznata još kao CICA ima opravdanu popularnost kada je njega kože u pitanju. Namijenjena je primarno onima čija je koža osjetljiva, a problem crvenilo – nastalo od akni, ožiljaka od akni ili zbog vremenskih uvjeta, recimo ako imate crvenilo od sunca ili osjetljivost i suhoću od vjetra. Ublažava ga i ujednačuje ten, a u isto vrijeme potiče proizvodnju kolagena i jača barijeru osjetljive kože.

Kome će odgovarati ovaj sastojak?

Kreme na bazi Centelle Asiatice posebno će goditi kad je vaša koža reaktivna, a odlično ih je uklopiti kada radite tretmane kiselinama (npr. AHA, BHA), retinolom ili nakon tretmana kod kozmetičarke kada je koža često upaljena. Neka istraživanja pokazala su kako ovaj sastojak pomaže kod zacijeljivanja kože, kod dermatitisa i zacjeljivanja ožiljaka. Zato ih ih često možete pronaći  kremama namijenjenima tretiranju ovakvih kožnih stanja. Također se često mogu naći u kremama ili serumima za tretiranje akni s obziom da mogu umiriti crvenilo i postupalne mrlje i ožiljke od akni.

Centella Asiatica benefiti

Proizvodi na bazi Centelle Asiatice pružaju iznimnu hidrataciju i umirenje osjetljivoj i reaktivnoj koži. Izvrsna je za njegu osjetljive kože i narušenu barijeru kože te je zato postalo vrlo popularno mazati se cica kremicama.

A vi, jeste li kad koristili neku cica kremu? Svakako možemo potvrditi da su nam cica kreme jedne od omiljenih. Odlično ih je uvijek imati pri ruci jer svi ponekad imamo problem s osjetljivom i reaktivnom kožom. Naš odabir je COSRX Comfort Ceramide krema i ORJENA zelena linija proizvoda u kojoj uz ekstrakt čajevca , pantenol i niacinamid čini idealni koktel sastojaka za umirenje i obnavljanje kože.